Ken Rohelaan • 5. november 2012 kell 18:27

USA kirderannikut ähvardab uus torm

Kuigi USA-le lähenev torm jääb orkaan Sandyst nõrgemaks, muudab uue loodusnähtuse ohtlikuks just hiljuti üle elatud purustustööd, vahendas finantsuudisteagentuur Bloomberg.

National Weather Service'i meteoroloogi Mitchell Gaines'i sõnul jõuab torm rannikule 7. novembril. Oodata võib kaldaäärset üleujutust ja tormist sadu. Paar päeva kestev torm võib endaga New Jerseyst Massachusetsi idaosani kaasa tuua kuni 7,6 cm sademeid, mis ei jää väga kaugele keskmisest novembri sajuhulgast.

Tormi muudab ohtlikuks Sandyst nõrgestatud puud ning rannikul võivad tekkida uputused piirkondades, mis eelmisel nädalal jäid puutumata. Gainesi hinnangul jäävad lained seekord madalamaks, kuna täiskuufaas on lõppenud.

AccuWeatheri meteoroloogi Tom Kinesi sõnul ei tohiks tulenevat tormi alahinnata, kuna uus loodusnähtus võib põhjustada lennujaamades hilinemisi Washingtonist Bostonini. Kinesi hinnangul saab New Jersey suurimaks probleemiks kallast kaitsnud liivaluited, mis nüüd on minema pühitud.

Uue tormiga kaasnevad ka madalamad temperatuurid, mis USA energeetikaministeeriumi hinnangul võib sundida inimesi kodusid ja töökohti varasemast rohkem kütma. Eilse seisuga olid ministeeriumi teatel 1,9 miljonit inimest ilma elektrita.

Hetkel kuum