29. oktoober 2012 kell 9:13

TNT Expressi kasum Aasia tõttu kehvem kui oodati

Hollandi kullerfirma TNT Express teatas kolmanda kvartali kasumist, mis jäi nõrga Aasia kaubamahtude tõttu analüütikute ootustele alla.

TNT puhaskasum tõusis aastataguselt 5 miljonilt eurolt 9 miljoni euroni, vahendab Bloomberg. Analüütikud ootasid keskmiselt 25,6 miljoni euro suurust kasumit. Ettevõtte käive kasvas 2,1%, 1,81 miljardi euroni.

"TNT näitas kahetist tulemust läinud kvartalis," ütles firma tegevdirektori kohuseid täitev Bernard Bot. "Me jätkame kulude kontrolli all hoidmist ja loobume kahjumit tootvatest tegevustest kasumlikkuse parandamiseks."

Märtsis United Parcel Service'iga 5,16 miljoni eurose ülevõtmislepingu sõlminud TNT kinnitas täna, et järgmise aasta alguses peaks tehing lõpule viidama, sest endiselt oodatakse heakskiitu Euroopa Komisjonist.

Aasia regiooni käive kukkus mullusega võrreldes 2,6%, 448 miljoni euroni. Firma sõnul on kaubavedude turg nii Euroopas kui Aasias sel aastal keerulises seisus.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum