Anu Jõgi • 30. oktoober 2012 kell 12:47

Leht: Viking Line viib laeva Eesti lipu alla

Viking Line kavatseb Tallinna ja Helsingi vahet sõitva laeva Eesti lipu alla viia, vahendab Kauppalehti Iltalehti uudist. XPRS-laeva Eesti lipu alla viia.

Viking Line’i tegevjuht Mikael Backmani sõnul teatas ettevõte esmaspäeval töötajatele, et laevaomanikud tahavad Tallinna ja Helsingi vahel kurseeriva laeva Eesti lipu alla viia.

Praegu Rootsi lipu all viiva laeva asukohariigi muutmine annaks ettevõttele miljoneid eurosid sääste. Kasu saadakse muu hulgas palgakuludelt, mis eestlastest meeskonnal on 40 protsendi võrra väiksemad kui Rootsi lipu all tegutsedes.

Backman põhjendab lipu vahetust terava konkurentsiga. Viking Line’i kõige kõvem konkurent Tallink tegutseb Eesti lipu all. „Meil ei ole kauem võimalik neile sellist eelist anda,“ ütles Backman Iltalehtile.

Hetkel kuum