1. november 2012 kell 13:00

Exxonile raske kolmas kvartal

Madalamate tootmismahtude ja maagaasi hindade mõjul teatas USA suurim naftafirma Exxon Mobil üle 7% kukkunud kasumist, seda vaatamata rafineerimismarginaalide kasvule.

Maailma suurim börsil olev naftakompanii on viimastel kvartalitel näidanud madalamaid nafta ja gaasi tootmismahte ning olukorda on halvendanud madalamad toorainete hinnad, vahendab Wall Street Journal.

Exxon Mobil teatas 9,57 miljardi dollari suurusest puhaskasumist ehk 2,09 dollarit aktsia kohta. Võrreldes aasta varasemaga on seda 7,4% vähem.

Naftafirma käive kukkus aastaga 7,7% võrra, 115,71 miljardi dollarini. Thomson Reutersi küsitletud analüütikud ootasid seevastu 112,4 miljardi dollarilise käibe juures 1,95 dollarit kasumit aktsia kohta.

2010. aastal 26 miljardi dollari eest XTO Energy ära ostnud ja USA suurimaks maagaasi tootjaks tõusnud Exxon on jätkuvalt laiendamas enda kildagaasi tootmist, seda vaatamata jonnakalt madalale maagaasi hinnale.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum