• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Swed: Harju Elekter aasta lõpuks võlavaba

  Eile oodatust paremat kasumlikkust näidanud Harju Elekter võib Swedbanki sõnul tänu tugevatele tagasimaksetele aasta lõpuks saada võlavabaks ettevõtteks. Lisaks prognoosib pank suuremat kasumit.

  Swedbanki Balti aktsiaanalüüsi analüütiku Kristo Sepa sõnul maksis firma esimese üheksa kuuga intresse kandvatest võlakohustustest enamiku ehk 2,1 miljonit eurot tagasi. "Seetõttu eeldame, et käesoleva aasta lõpuks on firma võlavaba," kirjutas Sepp värskes analüüsis.
  Harju Elektri tegevjuht andis mõista, et firma otsib aktiivselt uusi investeerimisprojekte ning Swedbank eeldab samuti dividendi jätkuvat kasvamist tulevatel aastatel.
  Dividendi kasvule viitavad asjaolud, et võla tase langeb, rahavoog on positiivne ning puhaskasum kasvamas. Swedbank tõstis 2012. majandusaasta puhaskasumi prognoosi 3,2 miljonilt eurolt 4,1 miljoni euroni.
  Swedbank säilitab varasema aktsia hinnasihi 3,00 euro peal ning jätab muutmata ka "tugev osta" soovituse.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Seaduseelnõu teeb virtuaalvääringute pakkujatele nõuded karmimaks
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.