• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Haiglate liit nõuab 56%st hinnatõusu

  Haiglate liit nõuab riigilt visiiditasu ja voodipäevatasu tõstmist 56 protsendi võrra.

  Haiglate liit saatis täna sotsiaalministeeriumile taotluse seadusejärgse visiidi- ja voodipäevatasu kehtestamiseks. Liit taotleb tänavu kolmandat korda sotsiaalministeeriumilt visiidi- ja voodipäevatasu viimist vastavusse ravikindlustusseadusega, mille kohaselt peaks järgmisel aastal koduvisiidi ja ambulatoorse eriarstiabi visiiditasu olema viis eurot ja voodipäevatasu 2 eurot 50 senti.
  "Visiidi- ja voodipäevatasu on kümme aastat püsinud samas suuruses, kuid selle aja jooksul on ainuüksi tarbijahinnaindeks tõusnud üle 44%, mistõttu on näiteks patsiendi päevane toitlustuskulu mitu korda suurem kui kehtiv voodipäevatasu. Haiglate soov on visiidi- ja voodipäevatasu seadusega vastavusse viia ja arvestada hinnamuutuses ainult tarbijahinnaindeksi tõusu," ütles haiglate liidu juht Urmas Sule.
  Sotsiaalministeeriumile saadetud taotluses seisab, et visiidi- ja voodipäevatasude tarbijahinnaindeksitga vastavusse viimisega edasilükkamise tulemusel kannatab raviteenuse osutamine, kättesaadavus ja kvaliteet, kuna raviteenuse osutajad on alafinantseeritud.
  "Ku¨mne aasta jooksul on oluliselt tõusnud kõikide teenuste osutamise kulud, samas ei ole nende katteallikaid tõstetud seaduses sätestatud määras. Seega muutub tervishoiuasutustel u¨ha raskemaks kvaliteetse raviteenuse osutamine ning sellega väheneb tervishoiuteenuse kättesaadavus. Ainuu¨ksi tarbijahinnaindeksi muutus aastatel 2002–11 on 44,2%, mis on vaieldamatult märgatav muudatus, kuid visiiditasud ja voodipäevatasud on siiani 2002. aasta tasemel," seisab pöördumises.
  Ravikindlustusseaduse jõustumisel 1. oktoobril 2002. aastal kehtestati visiiditasu piirmääraks 50 krooni ehk 3,20 eurot ning voodipäevatasu piirmääraks 25 krooni ehk 1,60 eurot. Seaduse kohaselt oleks tulnud visiiditasu ja voodipäevatasu piirmäärasid igal aastal ajakohastada vastavalt tarbijahinnaindeksi aastase muutusega, kuid seni ei ole seda veel kordagi tehtud.
  Haiglate liit on sotsiaalministeeriumile sarnase ettepaneku teinud ka varasematel aastatel, kuid eelnevatel aastatel ei ole ministeerium visiidi- ja voodipäevatasu ajakohastamist menetlusse võtnud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Romek Kosenkranius: kolm probleemi, mille lahendamine toob investeeringud suvepealinna
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Merko alustab Uus-Veerennis viienda etapiga
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Raadiohommikus: verelaskmine aktsiaturgudel ja ämbrid LHV märkimisõigusega
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Irja Lutsar: ma ei ole Pfizeri agent Eestis
Teadusnõukoja juht, Tartu Ülikooli bio- ja siirdemeditsiini instituudi professor Irja Lutsar meenutab hea sõnaga oma Pfizeris töötamise aega, aga seda, et ravimifirmad saaksid inimesi ära osta, ta ette ei kujuta.
Teadusnõukoja juht, Tartu Ülikooli bio- ja siirdemeditsiini instituudi professor Irja Lutsar meenutab hea sõnaga oma Pfizeris töötamise aega, aga seda, et ravimifirmad saaksid inimesi ära osta, ta ette ei kujuta.