Aivar Hundimägi • 7. november 2012 kell 3:05

Seli ja Savisaare salakohtumine

Suvel jäid Neinar Seli ja Keskerakonna esimees Edgar Savisaar Kroonika fotograafi fotoobjektiivi ette. See kohtumine on tekitanud spekulatsioone.

Mitmed allikad on avaldanud arvamust, et just sellest suvisest Seli ja Savisaare ühisest kaatrisõidust tasub otsida põhjusi, miks Reformierakonna juhid võtsid Silver Meikari paljastusest alguse saanud rahastamisskandaalis ülbe ja üleoleva positsiooni.

Tõenäoliselt oli Selil kohtumise üheks eesmärgiks saada Savisaare toetus olümpiakomitee presidendivalimisteks. Savisaarel on mõju nende spordialaliitude üle, kus on võtmepositsioonidel keskerakondlased.

On aga arvatud, et sel kohtumisel rääkisid kaks mõjukat poliitikut ka Tallinna Sadamas toimunud tehingutest, mille tõstatas riigikontroll ning Reformierakonna rahastamisskandaalist. Suvel oli oht, et Reformierakonna koalitsioonipartner IRL hakkab nõudma justiitsminister Kristen Michali tagasiastumist ning oravatel oli vaja Savisaare abil enda tagalat kindlustada.

Eks tulevikus ole näha, kas Seli lubas ka Savisaarele midagi vastu. Savisaar peab aga arvestama, et mitmed Seliga koos äri teinud on kurtnud tagantjärele pettasaanu tunnet ja öelnud, et Seli ei ole sirgjooneline, jätab kokkulepped hägusaks, et oleks tõlgendamisvõimalusi.

Teised jällegi on väitnud vastupidist, et Seli hindab kokkuleppeid ja peab neist kinni. Seli ise on öelnud, et tema ärikreedoks on mitte olla ja jääda teistele võlgu.

Hetkel kuum