Kristi Malmberg • 15. november 2012 kell 3:24

Pank ei saanud luba omanikevahetuseks

Finantsinspektsioon ei andnud Šveitsi firmale RLS Finance SA luba Krediidipangas osa omandamiseks, sest šveitslaste raha päritolu ei ole teada.

Finantsinspektsioon ei andnud ettevõttele RLS Finance SA luba Krediidipangas 44%  osaluse omandamiseks, suurim osa Krediidipanga aktsiatest kuulub jätkuvalt Bank of Moscow’le (Moskva Pangale), mis omakorda kuulub ligi 95 % ulatuses Venemaa riiklikule pangale VTB, mis on suuruselt Venemaa teine pank.

Finantsinspektsiooni kommunikatsioonijuhi Malle Aleksiuse sõnul keelati olulise osa omandamine, kuna RLS Finance SA vahendite päritolu ei ole läbipaistev. „Finantsinspektsioon keelas olulise osaluse omandamise, kuna järelevalvele ei ole lõplikult teada rahaliste ja mitterahaliste vahendite päritolu, mille eest kavatseti osta oluline osa Krediidipanga aktsiapakist.  Samuti ei ole Finantsinspektsiooni hinnangul RLS-i finantsseis piisavalt tugev selleks, et tagada Krediidipanga stabiilne ja usaldusväärne tegevus,“ selgitas Aleksius.

Mida arvab finantsinspektsiooni otsusest Krediidipank, loe tänasest Äripäevast.

Hetkel kuum