• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kohus: Krediidipangas olulise osa omandamise luba on kehtiv

  Tallinna Halduskohus otsustas kolmapäeval tehtud määrusega jätta läbi vaatamata Andrus Kluge, Timur Dyakovi ja kahe juriidilise isiku nimelt esitatud kaebuse, milles taotleti Finantsinspektsiooni poolt Moskva Pangale antud Krediidipangas enamusosaluse omandamise loa tühistamist.

  Tallinna Halduskohtu 26. veebruari määruse kohaselt puudub kaebuse esitajatel alus nõuda Finantsinspektsiooni poolt Moskva Pangale antud olulise osaluse suurendamise loa tühistamist.
  "Antud kohtumäärus kinnitab nii Finantsinspektsiooni kui ka Krediidipanga enamusosaniku Moskva Panga tegevuse õiguspärasust ja vastavust krediidiasutuste seadusele ning lükkab jõustumise korral üheselt ümber vastaspoole alusetud väited, nagu oleks Moskva Pank jätnud Eesti finantsjärelevalve eest vastutava asutuse osaluse suurendamisest teavitamata või rikkunud osaluse omandamisel seadust," lausus Moskva Panga esindaja vandeadvokaat Paul Keres advokaadibüroost Glikman, Alvin & Partnerid.
  "Antud Halduskohtu lahend loob jõustudes aluse selleks, et nii seadusliku enamusomaniku Moskva Panga kui järelevalveasutuse ehk Finantsinspektsiooni usalduse kaotanud eksjuht Andrus Kluge ja temaga seotud isikud ning ettevõtted ei saa tulevikus takistada Krediidipanga arengut ja kahjustada panga omanike ning klientide huve," kommenteeris vandeadvokaat Paul Keres.
  Krediidipanga endine juhatuse esimees Andrus Kluge taotles Tallinna Halduskohtult koos eraisik Timur Diyakovi ning ettevõtetega RLS Finance S.A. ja OÜ Radio Elektroniks Finantsinspektsiooni poolt OJSC-le Bank of Moscow antud olulise osaluse suurendamise haldusakti tühistamist.
  Tallinna Halduskohtu 26. veebruaril avaldatud määruses sisalduva Finantsinspektsiooni õigusliku hinnangu kohaselt ei ole kaebajatel – Krediidipanga aktsionär, klient ja nõukogu liige – vastavat kaebeõigust ehk õigust, mille kaudu piirata või keelata Moskva Panga soovi omandada Krediidipanga aktsiaid. Samuti rõhutas inspektsioon kohtule esitatud seisukohtades, et lisaks olematule kaebeõigusele ei ole selged aktsionäride huvid antud kaebuse esitamisel ning nende motiivid on pigem otsitud, kui sisulist õiguskaitset vajavad.
  Kohtumääruse kohaselt nõustus Tallinna Halduskohus Finantsinspektsiooni seisukohaga, mille alusel puudub Andrus Klugel, Timur Diyakovil, RLS Finance S.A. ja OÜ-l Radio Elektroniks kaebeõigus.
  _______
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Mihkel Nestor: ebanormaalsusest saab valulik normaalsus
Finantsturud näivad ennustavat, et Euroopa pikaleveninud eksperiment negatiivsete intressimääradega on lõppemas. Seda, kas tõesti, ja milline on selle mõju majandusele, analüüsib SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Finantsturud näivad ennustavat, et Euroopa pikaleveninud eksperiment negatiivsete intressimääradega on lõppemas. Seda, kas tõesti, ja milline on selle mõju majandusele, analüüsib SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
IMFi juht: intresside tõstmine võib globaalsele taastumisele kujuneda külmaks dušiks
Rahvusvahelise Valuutafondi juht Kristalina Georgieva ütles, et Föderaalreservi intressitõusud võivad mõnes riigis majanduse taastumisele “külma vee” peale tõmmata.
Rahvusvahelise Valuutafondi juht Kristalina Georgieva ütles, et Föderaalreservi intressitõusud võivad mõnes riigis majanduse taastumisele “külma vee” peale tõmmata.
USA süüdistab Valgevene ametnikke piraatluses seoses Ryanairi lennuki intsidendiga
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
Eesti Pagar vaidleb krooniajal saadud euroraha pärast tänini
Eesti Pagar nõuab oma õigust habemega vaidluses, kus 2009. aastal EASilt saadud poole miljoni euro suurune riigiabi tunnistati hiljem ebaseaduslikuks.
Eesti Pagar nõuab oma õigust habemega vaidluses, kus 2009. aastal EASilt saadud poole miljoni euro suurune riigiabi tunnistati hiljem ebaseaduslikuks.