15. november 2012 kell 21:00

Tallink täitis dividendide maksmise tingimused

Eile tugevate kvartalitulemustega välja tulnud Tallink Grupp jõudis poolteist aastat tagasi seatud dividendide maksmisele sihile ning võiks soovi korral investoreid järgmisel kevadel raha väljamaksmisega rõõmustada.

Tallink viis 2011. aasta aprillis kontserni strateegiasse punkti, mille eesmärk oli viia laevanduskontserni laenukoormus optimaalsele tasemele, mis võimaldaks hakata firmal dividende maksma. Juhtkonna nägemusel on dividendide maksmise eeldus see, et kontserni netovõla ja EBITDA (kulumieelne ärikasum) suhe on 5,0 või alla selle ning omakapitali suhe varadesse ligikaudu 40%.

Poolteist kuud tagasi sai Tallink mõlemad eeldused korraga täidetud – netovõla ja EBITDA suhe langes 4,9ni ning omakapitali ja võla suhe tõusis koguni 43,1%ni. Võib arvata, et Tallink suudab neid suhtarve hoida ka aasta viimases kvartalis.

Hetkel kuum