Kadri Põlendik • 15. november 2012 kell 15:45

Tallinn käivitab energiaagentuuri

Linnavolikogu otsuse kohaselt alustab agentuur tööd uuel aastal, seisis volikogu pressiteates.

Tallinna Energiaagentuuri nõukogu on kuni 8-liikmeline. Tööle hakkab asutuses kaks inimest. Agentuuri asutamisel kaotatakse üks töökoht Tallinna Keskkonnaameti keskkonnaprojektide ja hariduse osakonnas. 

Tallinn liitus 2009. aastal Euroopa Komisjoni algatatud linnapeade paktiga, et rakendada säästva energiamajanduse meetmeid tulenevalt Euroopa Liidu kliima- ja energiapaketist. Energiaagentuur hakkabki täitma kõiki linnapeade paktiga võetud ülesandeid, algatab ja viib linnaasutuste koostöös ellu välisrahastusega säästva energia projekte, töötab välja Tallinna säästva energiamajanduse tegevuskava ja korraldab selle täitmist.

Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu on varem tutvunud sarnase asutuse tööga Riias, kus tema sõnul on energiaagentuur loodud samuti linnavolikogu juurde.

Hetkel kuum