18. november 2012 kell 21:00

Sakkov: teistel on targematki teha kui Eestisse lennata

“Nagu ütles Lennart Meri: “Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis”,” kirjeldas lennunduse olukorda Tallinna Lennujaama juhatuse liige Erik Sakkov intervjuus Best Salesi müügiveebile. “Estonian Airiga koos kaotame oma liiniühendused Euroopaga.” Eelmisel nädalal teatas Estonian Air lennuliinide kärbetest. Valitsus ei välista enam pankrotti.

Lennujaamal pole kindlasti hea meel, kui meie koduvedaja on raskustes, nentis Sakkov. “Ainus lennufirma, kellele lähevad korda eestlaste huvid, saab ikka olla meie enda lennufirma,” lisas ta.

Reisijate arv tuleb Sakkovi sõnul järgmisel aastal tänavusest kindlasti väiksem. Kui sel aastal oodatakse 2,2 miljonit reisijat, siis järgmise aasta numbriks prognoosib lennujaam 1,8 miljonit, teadmata täpselt veel Estonian Airi talve- ja suvegraafikut. “Me sõltume täiesti selles küsimuses lennufirmade otsustest,” lisas ta.

 

Hetkel kuum