• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinki hind 15 kuu tipus

  Tallinki aktsia alustas päeva tõusuga ning jõudis viimase 15 kuu kõrgeima hinnatasemeni.

  Tallink Grupp tuli möödunud neljapäeval välja prognoosistust suurema 49,6 miljoni eurose kvartalikasumiga (+22% võrreldes aastatagusega) ning märkis aruandes, et plaanib muuta oma agressiivset laenude tagasimaksmise poliitikat, et tekitada tulevikus juurde rahavooge.
  Enn Pant ütles reedel Äripäevale, et jäi Tallinki kvartalitulemustega rahule ning märkis, et omanikud võtavad üsna pea vastu dividendide maksmise otsuse. „Mis päeval dividende maksmise otsus tuleb, ma loomulikult öelda ei saa, kuna oleme börsifirma. Aga dividendide maksmine on olnud meie kindel soov ja selle nimel oleme pikemat aega tööd teinud,“ märkis Pant.
  Hoolimata sellest, et ametlikku otsust pole dividendide väljamaksmise kohta tehtud, usub turg üha enam, et esimene dividendimakse võiks olla juba 2013. aasta kevadel.
  Kui pärast 2012. esimese kvartali nõrku tulemusi heitis Swedbank Tallink Grupi 2012. aasta dividendimakse kõrvale, siis kolmanda kvartali tulemuste baasil julgeb pank taas laevanduskontsernile dividende oodata.
  Swedbanki analüütik Marek Randma märgib analüüsis, et Tallinki netovõla/EBITDA 4,9ni langenud suhtarvu baasil tunneb ettevõte end juba mugavalt, et dividende välja maksta. „Lisaks on juhtkond märkinud aruandes oma kavatsust optimeerida laenude tagasimaksegraafikud. See lubaks meie hinnangul suunata raha dividendide maksmisse,“ märgib reede pärastlõunal värske analüüsiga välja tulnud Randma.
  Swedbank näeb sarnaselt SEB Enskildaga, et Tallink võiks maksta 2012. aasta tulemuste baasil dividendideks 3 eurosenti aktsia kohta, mis praeguselt hinnatasemelt annaks veidi üle 4protsendise dividenditootluse.
  Lisaks tõstis Swedbank Tallink Grupi hinnasihti 0,95 eurolt 1,00 euroni ning säilitas aktsiale „tugev ost“ soovituse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.