Indrek Kald • 20. november 2012 kell 7:28

Sotsid: Keskerakond suretab Tallinna linnaosi

Keskerakondlik Tallinna linnavalitsus jätkab linnaosade eelarvete vähendamist, mis seab tõsise küsimärgi alla linnaosade säilimise, leiavad sotsiaaldemokraadid.

Tallinna volikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni liikme Lauri Laatsi sõnul on pealinna kaheksa linnaosa eelarve vähenenud viimase nelja aasta jooksul üle kolmandiku võrra. "Ja kuigi linnaeelarve tulud on viimase aasta jooksul tublisti kasvanud, plaanib Keskerakond linnaosade eelarveid järgmisel aastal veelgi kärpida. Nii selgub linnapea käskkirjast, millega kehtestati 2013. aasta tegevuskulude piirsummad," ütles Laats. Enim väheneb Nõmme ja Mustamäe eelarve.

Laats tuletas meelde, et eelmiste kohalike valimiste eel võttis Keskerakond vastu otsuse linnaosad üldse kaotada. "Kuigi sotsiaaldemokraatide nõudel see otsus õnneks tühistati, on kärbitud rahakotiga linnaosade tegevus sisuliselt halvatud. Tänase linnavalitsuse poliitika selge eesmärk on koondada kogu võim Vabaduse väljakule linnapea kabinetti," märkis Laats.

Sotsiaaldemokraadid toetavad Tallinna võimu detsentraliseerimist, mis tähendab linnaosade otsustusõiguse olulist suurendamist. "Võim peab olema kohalikule kogukonnale võimalikult lähedal," kinnitas Laats sotside pressiteates.

Linnaosade põhiülesanneteks on sotsiaalhoolekande, noorsootöö, elamu- ja kommunaalmajanduse, heakorra, haljastuse, kultuuri, hariduse ja sporditegevuse korraldamine piirkonnas.

Hetkel kuum