• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vaata Tallinna börsi häid üllatajaid

  Allpool väljatoodud börsifirmad olid III kvartalis oma tulemustega head üllatajad.

  Tallink ületas kasuminumbriga kõigi analüütikute ootusi ning firma on teel dividendi väljamakse suunas. Firma täitis enda seatud dividendi maksmise tingimused ning firma juhi Enn Pandi sõnul tehakse vastav otsus üsna pea. Lisaks ootavad Swedbanki ja SEB Enskilda analüütikud dividendi väljamakset, kuigi LHV Pank sellesse ei usu.
  Olympic EG tõusis kolmandas kvartalis Eesti Pangast kullavarude poolest mööda. Kulla ümberhindlus aitas firmal ka kolmanda kvartali ootusi ületada. Üldiselt paistab OEG väga kindel firma olevat, kel on suurel hulgal vaba raha (firma maksis isegi enneaegselt laenu tagasi) ning analüütikutele ja investoritele meeldib firma samuti. Pärast tulemusi tõstis Swedbank aktsia hinnasihi 1,95 euroni ning andis "tugev osta" soovituse.
  Tallinna Vesi on viimasel ajal teinud vägeva tõusu börsil ning kolmas kvartal oli samuti väga hea. Äri iseloomust tingitud käive millegagi ei üllata, küll aga näitas firma taas head rentaablust ning tänu finantsinstrumentide õiglase väärtuse ümberhindamisele näidati kõigi analüütikute ootusi ületanud kasumit.
  Pikemalt loe Tallinna börsi headest üllatajatest tänasest Äripäevast.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California, Kristi Malmberg
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.