21. november 2012 kell 7:38

Leedu suhtekorraldaja: eestlasele loeb sõna, leedulasele pilt

Kui välismaailm näeb Balti riike ühtse turuna, siis tegelikkus on teistsugune: kui kõrvutada Baltimaid Itaaliaga, on Leedu Sitsiilia, Läti Umbria ning Eesti Põhja-Itaalias asuv Lombardia, kus sarnanetakse enam põhjanaabrite šveitslaste kui itaallastega.

Ajakirja Kaja novembrinumbris kirjutab suhtekorraldusfirma KPMS Leedu partner Frederikas Jansonas eestlaste ja leedulaste erinevast tööstiilist, arusaamisest ja äriasjadest.

Jansonas kirjeldab: „Esmaspäeva hilishommik. Ärkan telefonihelina peale. Teisel pool toru on eestlased. Nad üritavad midagi selgitada ja tahavad midagi, aga meil on riiklik püha. Või õigemini vaba päev, sest püha oli juba laupäeval.

“Kas te, katoliiklased, jälle tähistate midagi?” kõlab telefonis hääl Tallinnast.

“Just nimelt, tähistame. Teie, protestandid, töötage.” (naer)

Kui eestlastele ja lätlastele piisab sõnast, siis leedulased vajavad pilti. Võibolla just jumalasõnal põhinevate protestantlike arusaamade tõttu loetakse ja usaldatakse Eestis ja Lätis trükiajakirjandust rohkem, arvab Jansonas.

Ajakirja Kaja veebis: http://kaja.aripaev.ee

Autor: Kaire Uusen, Ave Lepik

Hetkel kuum