• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ilus, aga ohtlik unistus

  Monacos novembri alguses toimunud Maailma Energeetikanõukogu peaassambleel esinenud IEA peaökonomist Fatih Birol vastas küsimusele, mida arvata täielikust taastuvenergiale üleminekust, et tegu on “ilusa, aga ohtliku unistusega.”

  Birol jätkas, et taastuvenergia 100 kavad, nagu neid mitmel pool maailmas propageeritakse, on ideeliselt ilusad ja valijate hulgas populaarsed, aga sisuliselt võimatud fantaasiad. Energeetikaeksperdid saavad aru, et tegemist on soovmõtlemisega, mida pole võimalik ei aastaks 2030 ega ilmselt mitte ka aastaks 2050 ellu viia. Kuid energeetikaeksperdid ei moodusta valijate enamust.Taastuvenergia 100 kavad on ohtlikud rohkem kui ühel põhjusel. Esiteks tekitatakse nende võimatute plaanide subsideerimisega ühiskonnale täiendav kulu, aga mis hullem, arutelu taastuvenergia 100 kavade üle võtab tegelikelt probleemidelt ja teemadelt tähelepanu.Biroli sõnad kehtivad ka Eesti kohta. Taastuvenergia koja koostatud TE100 plaan on ilus unistus, mis meeldib rahvale ning sobib seeläbi taastuvenergia toetuste väljakauplemiseks.  Õnneks tegeleb Eesti võimatute unistuste asemel reaalsete probleemide lahendamisega. Ning just praktiliste küsimuste lahendamine ongi eduka energiapoliitika alus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.