Alyona Stadnik • 28. november 2012 kell 7:25

Parts: tuleb olla mõõdukalt optimistlik

Praeguses majandusolukorras ei saa olla liiga optimistlik, kuid on võimalik olla piisavalt optimistlik, ütles majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.

Delovõje Vedomosti korraldatud konverentsil "Minu äri Eestis täna ja homme" rääkis Parts ettevõtete ja valitsuse koostööst ning tõdes, et Eesti majanduse jaoks on oluline igasugune koostöö riigi ja ettevõtete vahel.

"Riigi roll on teha selline keskkond, mitte ainult ärikeskkond, vaid üldine keskkond ja on oluline lihtsalt igasugune funktsioneerimine," lausus minister.

Majandusolukorrast rääkides ütles Parts, et ei saa olla liiga optimistlik. "Kuid on võimalik olla piisavalt optimistlik kui vaadata, millist kriisi on Eesti majandus läbi elanud ja kui vaadata, mis toimub Euroopa Liidus," selgitas ta.

Ministri hinnagul on kindlasti oluline vaadata, mis toimub meie naabri juures, viidates Venemaale, kui majanduskasv on langenud. "Eesti turg on väike ja see, kes tegeleb ettevõtlusega, siis peaks kohe vaatama ka rahvusvahelisi turge," märkis Parts.

Hetkel kuum