Alyona Stadnik • 28. november 2012 kell 14:51

Narva tööstur: monopolid kahjustavad äri Eestis 

Lauatennise reketite tootja ASi NTT juhatuse esimehe Oleg Uglovi sõnul segavad Eestis ettevõtlust monopolid.

"See on kohutav, et Eestis monopole keegi ei ohjelda. See segab meid väga. Ebaõiglane. See on suur kahju meie majandusele," rääkis Uglov Delovõje Vedomosti korraldatud konverentsil "Minu äri Eestis täna ja homme" ühest takistusest, mis segab äri ajamist.

Teine takistus on tema hinnangul suhtumine Venemaasse, seda kasvõi poliitilisel tasemel. Uglovi sõnul kardavad inimesed  lugeda lehti, sest ei tea, mida jälle keegi poliitikutest räägib. "Alati peab olema elementaarne diplomaatia poliitiliste suhete tasemel," märkis Narva tööstur.

Siiski on Narva ettevõtja sõnul Eestis rohkem positiivsust kui negatiivsust.

Uglovi sõnul on tema äri unikaalne, sest ettevõte on suutnud toota lauatennise reketeid 25 aastat. "Inimesed naeravad, kui kuulevad, et ma ikka veel tegelen selle äriga. Tegelikult on meil tõsine äritegevus," sõnas ta.

"Sellest 20 aastat oleme võidelnud ellujäämise nimel, see on meie jaoks nüüd eilne. Ja tänane on need viimased viis aastat. Homme on juba homme," lisas Uglov ja ütles, et ei tahaks lähemalt tulevikku prognoosida.

Vahepeal müüs Uglov ettevõtte prantslasele, kes omakorda müüsid Narva firma itaallasele, lõpuks ostis Uglov selle tagasi. Pärast tagasiostmist arendas ta oma äri ning täna märgib uhkusega, et ettevõttel on alates 2007. aastast krediidireiting AA. "2012. aastal saime AAA," nentis ta.

NTT kogu toodang eksporditakse Euroopasse, kus pole Uglovi sõnul ka eriti konkurentsi. Samuti läheb osa toodangust Hiina, kus aga on väga palju konkurente. "Eesti turu jaoks me töötame ainult ühe päeva, siis on terve turg kaetud reketitega," lausus Uglov.

Hetkel kuum