Indrek Kald • 30. november 2012 kell 14:56

Domeeni .ee hind langeb 11,8%

Eesti Interneti Sihtasutuse nõukogu langetab .ee domeeni hinda järgmisel aastal 11,8% ehk 15 euroni.

"Sihtasutuse 2013. eelarve on koostatud arvestades domeenihinna langust seniselt 17 eurolt 15 eurole. Keskmiselt lisandub hetkel kuus 950 domeenimine ning 2012. aasta oodatav pikendamiste protsent on ligikaudu 85," ütles sihtastuse juhatuse esimees Heiki Sibul.

"Meie strateegiline eesmärk on domeenide arvu suurendamine, mis võimaldaks tasu edaspidi veelgi alandada," lisas ta.

Alates järgmisest aastast pikeneb domeeni registreerimise periood seniselt ühelt aastalt kahe kuni kolme aastani. Domeenitasu on registreerimisperioodi pikkusele vastavalt 15 eurot, 29 eurot ja 42 eurot.

"Pikemate registreerimisperioodide järele on olnud registreerijate poolne nõudlus, mistõttu loodame, et muudatused avaldavad positiivset mõju ka domeenide arvule. Erineva pikkusega registreerimisperioodideks pakutav diferentseeritud soodsam hind ilmestab tasu alanemist veelgi," selgitas Sibul.

Muudatused jõustuvad 1. märtsist 2013.

Domeenitasu ehk registritasu on Eesti Interneti Sihtasutuse poolt registripidajatelt küsitav tasu. Tasu lõpptarbijale ehk registreerijale määratakse registripidajate poolt vabaturul arvestades konkurentsi. Tasule lisandub käibemaks.

 

Hetkel kuum