Alyona Stadnik • 4. detsember 2012 kell 13:26

Äripäev kohtusse

Ettevõtja Tiit Pruuli esitas Äripäeva vastu hagi, et väljaanne lõpetaks rublamüügiga seotud kirjutiste avaldamise, kus on tema hinnangul esitatud valeandmeid.

"Vastab tõele, et esitasin eelmise nädala lõpus kohtusse hagi ajalehe Äripäev vastu. Aga ma ei kavatse teemat enne protsessi lõppu rohkem kommenteerida. Ma tõesti arvan, et igasugune praegune propaganda poleks õiglane ja soliidne," ütles Pruuli ERR-i uudisteportaalile.

Tiit Pruuli ei saanud Äripäevale hagi kommenteerida, sest oli koosolekul.

Eelseisvas kohtuvaidluses esindab Pruulit vandeadvokaat Maria Mägi-Rohtmets, kes kinnitas, et hagi on esitatud nõudega lükata ümber Tiit Pruuli suhtes seoses 1992. aasta rahareformi käigus kogutud rublade võõrandamise ehk n-ö rublatehinguga avaldatud ebaõiged andmed.

Äripäev ei ole saanud veel hagiga tutvuda ning seetõttu on sisulisi kommentaare võimatu anda.

Järgneb Äripäeva peatoimetaja asetäitja Aivar Hundimägi kommentaar:

Me teame, et Tiit Pruuli ei olnud rahul eelmisel aastal Äripäeva ajakirjas Rikaste TOP 500 tema kohta avaldatud tekstiga ning samuti eelmise aasta lõpus Äripäeva online-väljaandes ilmunud tekstiga. Need tekstid olid koostatud varem Äripäevas ilmunud artiklite põhjal ja puudutasid Tiit Pruuli rikastumist. Nendes tekstides meenutati muuhulgas ka rublatehingut ja kunagise Eesti Raudtee osa varade jõudmist Tiit Pruuliga seotud ettevõtte omandusse. Pruuli väitel sisaldasid need tekstid ebaõigeid faktiväiteid ja ta soovis, et Äripäev muudaks avaldatud tekste ning lükkaks osa avaldatud infost ümber. Kahjuks ei jõudnud me mitu kuud kestnud läbirääkimiste tulemusena mõlemaid osapooli rahuldava kompromissini. Seetõttu on ka Äripäeva hinnangul kõige mõistlikum, et tekkinud vaidlus leiab lahenduse kohtus. Rublamüük on palju aastaid tagasi juba korra kohtus küll arutusel olnud, kuid toona oli kohtuasi väga kitsalt piiritletud. Seetõttu ma arvan, et see kohtuvaidlus on mõlemale osapoolele pikas perspektiivis kasulik. Lõpptulemusena saab avalikkus suurema selguse Tiit Pruuli rollist rublade müügil ja Eesti Raudtee osade varade erastamisel ning ka sellest, kas Äripäev on Pruuli kunagist tegevust kajastanud ebaõiglaselt või mitte.

Hetkel kuum