Ave Lepik • 5. detsember 2012 kell 8:46

Parts kohtus Venemaal transpordiministri ja Putini nõunikuga

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts kohtus täna Moskvas Venemaa transpordiminister Maksim Sokolovi ja president Putini transpordinõuniku Igor Levitiniga.

Ministeerium vahendab, et Parts tõstatas kohtumisel WTO liikmelisusest tulenevate raudteetariifide ühtlustamise teema. Venemaa kõrged transpordiametnikud ütlesid, et raudteetariifid ühtlustatakse vastavalt Venemaa võetud kohustustele tuleva aasta aasta keskpaigas ning kinnitas, et Venemaa ei tee administratiivseid piiranguid raudtee läbilaskevõimele Eesti suunas.

Ministrid pidasid vajalikuks arendada Tallinna-Peterburi raudteeühendust - nii taristut kui teenuseid.

Vene esindajad nõustusid Partsi ettepanekuga sõlmida valitsuste tasandil raudteetranspordi koostöökokkulepe, mille lahutamatu lisa oleks raudtee otseühenduse piirilepe. Otsustati luua töörühm Tallinna-Peterburi raudteetranspordikoridori parendamiseks.

Parts, Sokolov ja Levitin pidasid vajalikuks taasalustada Eesti ja Vene transpordikomisjoni tööd. Parts väljendas soovi uuendada lennulepet ning taotles Venemaalt Eestile ka senisest rohkem juhuveolubasid, et teenindada kasvavat nõudlust turismisektoris.

Ennelõunal osales Parts Moskvas Läänemeremaade Nõukogu transpordiministrite konverentsil.

Hetkel kuum