Raigo Neudorf • 5. detsember 2012 kell 9:41

Tarmo Noop: suurim risk 2013. aastal on poliitiline

A.Le Coq’i juhatuse esimees Tarmo Noop peab uuel aastal ettevõtte suurimaks riskiks poliitilist riski.

„Nii naljakas kui seda ka Eestis öelda pole, on järgmisel aastal meie suurim risk poliitiline risk,“ kommenteeris Noop A. Le Coq’i tuleva aasta väljavaateid.Noop viitas alkoholipoliitika puhul nn rohelisele raamatule ja segasele seadusandlusele, mis teeb joogitootja murelikuks, kuna täpselt pole teada, milliseid muutusi see kaasa võib tuua. Lisaks võivad tema hinnangul tuleval aastal ebakindlust suurendada valimised, kuna poliitikud soovivad siis aktiivselt alkoholipoliitikat kujundama hakata.Käimasoleva aastaga võib A.Le Coq aga ettevõtte juhi kinnitusel igati rahule jääda.„Pean seda väga kordaläinud aastaks, kuna suudame vaatamata kehvale suvele teha väga hea tulemuse,“ märkis Noop ja lisas, et paneks sellele aastale viie palli skaalal hindeks 5.Tema sõnul suudab ettevõte tänavu ületada eelmise aasta väga head tulemust ning kaasa on sellele aidanud positsioonide tugevdamine erinevates tootesegmentides.„Heameelt teeb ka ekspordi areng long-drinkide ja siidrite segmendis, kus oleme juurde saanud kaks uut turgu – Ungari ja Ukraina,“ lisas Noop.Tervikuna opereerib A.Le Coq praegu paarikümnel turul. Seejuures on seatud eesmärgiks, et igal aastal kasvatab ettevõte ekspordimahtusid 20 protsendi võrra.„Kokku on meie ekspordi osa ca 15 protsenti. Joogitootjale on see väga hea tulemus ning meie ekspordikäive on suurem kui mõne väiksema konkurendi käive kokku,“ tõdes Noop.Ta lisas, et järgmisel aastal ootab A. Le Coqi töötajaid tõenäoliselt ees ka väike palgatõus, mis jääb 3-5% piiresse.

Loe ka teisi uudiseid Äripäeva tööstusuudiste teemaveebist toostusuudised.ee.

Hetkel kuum