• Jaga lugu:

  Euroopa Keskpank kärpis majandusprognoosi

  Euroopa Keskpank avalikustas täna uue majandusprognoosi, milles kärpis nii majanduskasvu väljavaateid kui inflatsiooniprognoose.

  „Majanduskasv jääb nõrgaks ka tuleval aastal,“ ütles Euroopa Keskpanga juht Mario Draghi täna intressinõupidamisele järgnenud pressikonverentsil, prognoosides majandusaktiivsuse elavnemist alles tuleva aasta teises pooles. Siis hakkab ilmnema positiivne mõju maailmamajanduses nõudluse taastumisest. Ent samuti mõju keskpanga rahapoliitikast, mis on majanduse elavnemist toetav ning märkimisväärsest usalduse taastumisest finantsturgudel.
  Euroala enim jälgitud baasintressi määra jättis keskpank täna 0,75% tasemel muutmata, kuid otsus ei olnud üksmeelne. Mario Draghi sõnul olid arutelud „seinaste seina“, kuid otsus langetati enamuse toetusega.
  Eurostati täna avaldatud andmed kinnitasid, et euroala majandus on uuesti languses. Euroopa Keskpanga täna avaldatud prognoosi järgi kahaneb euroala SKP tänavu 0,5% septembris prognoositud 0,4% asemel. Ja kui veel septembris prognoosis keskpank tuleval aastal majanduskasvu taastumist 0,5% tasemel, siis uue prognoosi järgi kahaneb SKP tuleval aastal 0,3%.
  Inflatsiooniprognoosi kärpis keskpank algselt 1,9%-lt tulevaks aastaks 1,6%-le.
  Mario Draghi teatas täna ka sellest, et keskpank pikendab erakorralisi likviidsuslaene kommertspankadele vähemalt tuleva aasta keskpaigani.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
USA aktsiaturud langesid enne suurfirmade tulemusi
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Raadiohommikus: börsid ja miks energia nii kalliks muutub
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Äripäeva TOPi võitja käibest kadus pea pool: kriisiaasta oli nagu äratuskell! Valmistuvad buumiks, palkavad 100 töötajat
Laevaehitusfirma LTH-Baasi käive vajus läinud aastal pea poole võrra, ka kasum vähenes võimsa tempoga. "
Laevaehitusfirma LTH-Baasi käive vajus läinud aastal pea poole võrra, ka kasum vähenes võimsa tempoga. "