• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Goldman Sachs soovitab Neste aktsiat müüa

  Soome ainus õlirafineerija Neste Oil on täna tegemas kuue nädala suurimat langust, sest Goldman Sachs Group soovitab klientidel aktsiat müüja rafineerimismarginaalide languse tõttu.

  "Aktsia hind ei peegelda täielikult rafineerimismarginaalide langust," kirjutas Goldman Sachsi analüütik Herny Morris kliendikirjas. Goldman alandas Neste aktsiasoovitust neutraalselt müügisoovitusele ning alandas aktsia hinnasihti 11 eurolt 10,50 euroni.
  Oktoobri algusest on Neste Oili rafineerimismarginaalid kukkunud 73%. Marginaal alanes 2. oktoobri 13,83 dollarilt barrelist 3,73 dollarile eilseks, vahendab Bloomberg. Selle ajaga on aktsia kukkunud 3,4%.
  Rafineerimismarginaal arvutatakse välja vahena, mis kulub toormaterjalidele, energiale ja transpordile ja palju teenitakse naftatoodete müügilt.
  Morrise sõnul on Euroopa rafineerijad kõige raskemas seisus praegu. "Väikse eksportijana pole Nestel sisuliselt mingit hinnastamismõju. Keskpikas väljavaates me säilitame enda ettevaatliku vaate Neste biodiisli divisjoni suhtes, mis meie hinnangul sel kümnendil kasumlikuks ei osutu," märkis ta.
  Neste aktsia avanes ligi 3,1% miinuses, kuid keskpäevaks oli langus taandunud 2,20% peale. Aktsia maksis sel hetkel 9,82 eurot.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Kuidas müüa 10 miljoni eest linnumaju, mida veel olemas ei ole Uus lugu sarjast "Suured väikesed"!
Sloveenia idufirma Birdbuddy on turule toonud 150 eurot maksva linnumaja, mis pildistab lähivaates üles sulelised külalised, määrab nende liigi ja postitab seejärel omaniku Facebooki seinale kadestamisväärse loodusfotode galerii.
Sloveenia idufirma Birdbuddy on turule toonud 150 eurot maksva linnumaja, mis pildistab lähivaates üles sulelised külalised, määrab nende liigi ja postitab seejärel omaniku Facebooki seinale kadestamisväärse loodusfotode galerii.
EVEA: riigilõivude tõstmine on küüniline idee eriti halval ajal
Riigi plaan tõsta 50% kuni 100% kohtutoimingute ja registritoimingute riigilõivumäärasid, et vähendada kohtute koormust, on Eesti Väike- ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsioon hinnangul küüniline ja väga halvasti ajastatud idee.
Riigi plaan tõsta 50% kuni 100% kohtutoimingute ja registritoimingute riigilõivumäärasid, et vähendada kohtute koormust, on Eesti Väike- ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsioon hinnangul küüniline ja väga halvasti ajastatud idee.