Ken Rohelaan • 14. detsember 2012 kell 16:51

Maagaas languses kolmandat järjestikkust nädalat

New Yorgi kaubandusbörsil langesid maagaasi jaanuari futuurid, sest prognoosid näitavad detsembri lõpus tavapärasest soojemat ilma, mis vähendab kütmise nõudlust, vahendas Bloomberg.

Maagaasi hind langes 2,6%, kui Commodity Weather Group ennustas 24.-28. detsembriks riigi kirdeosas ja Great Lakesi piirkonnas keskmisest peamiselt kõrgemat temperatuuri. AccuWeatheri teatel võib New Yorgis madalaim temperatuur ulatuda +4°C-ni, mis on tavapärasest kümme kraadi kõrgem.

Energy Management Institute'i juhi Dominick Chirichella sõnul turul kukkumine jätkub, kui ilm ei muutu. "Hinnad jätkavad allapoole triivimist. Me vajame talveilma," ütles Chirichella.

Maagaasi jaanuari futuurid langesid kohaliku aja järgi kell 11:47 (Eestis kell 18:47) 1,5%, hinnani 3,296 dollarit miljoni Briti soojusühiku kohta. Sellel nädalal on hind langenud 7,2% ja kogu aasta peale on futuurid tõusnud 10%.

Hetkel kuum