18. detsember 2012 kell 21:00

Eestisse rohkem vene turiste

Praegu külastab Eestit ühe Vene turisti kohta kolm Soome turisti. Viimase kolme aasta võrdluses on Soome turistide arv püsinud enam-vähem samal tasemel, Venemaalt saabujate arv aga kasvanud aastases lõikes kolmandiku võrra või enam.

Kui soomlased jätavad päevas Eestisse keskmiselt pea 200 eurot, siis Vene turist kulutab kaks korda rohkem. Ehkki soomlaste tubli panus siinsesse majandusarengusse näib olevat stabiilne, võiks siiski teha sammu edasi: Eestisse tasuks meelitada uus ressurss  – Vene turist.

100 000 venelast rohkem. Tänavu kaheksa kuuga viibis siinsetes majutusettevõtetes 177 186 Vene turisti, ületades mullust vastavat näitajat tervelt 32% võrra. Tegemist on enamasti keskealise kontoritöötajaga, kes kulutab Tallinnas keskmiselt 380 eurot päevas.

Mis meelitaks venelasi siia tihedamini tulema ja kauemaks kui aastavahetuseks? Peame Tallinna turistide jaoks veelgi huvitavamaks muutma. Ilmselt ei muutu Vene turistide arv Eestis kunagi Soome turistidega võrreldavaks, kuid saja tuhande inimese lisandumine aastas on reaalne eesmärk, kui selles suunas sihiteadlikumalt liikuda.  Pool miljonit Soome turisti ja veerand miljonit Vene turisti aastas kõlaks hästi.

Hetkel kuum