Alyona Stadnik • 18. detsember 2012 kell 4:08

Raasukest soovitakse FI nõukogusse

Eesti Panga juhtkonnas verevahetuse läbi viinud keskpanga nõukogu esimees Jaan Männik – kelle ametiaeg lõpeb järgmise aasta juunis – soovib teha sama finantsinspektsioonis ja tuua selle nõukogusse pangakogemusega inimest.

"Pangandusküsimused on terves Euroopas nüüd mingi aeg olnud küsimuseks, mille üle tuntakse muret. Meil oleks vaja äärmiselt tugevat järelevalveorganit ka Eestis," ütles Männik. "Tuleb ka tugevdada teatud institutsioone. Näiteks finantsinspektsioonis on vaja inimesi, kes tunnevad kommertspangandust. Sellised inimesed on Erkki Raasuke, Indrek Neivelt, Priit Põldoja," nimetas ta.

Männiku hinnangul on probleem see, et finantsinspektsiooni nõukogus ei ole kedagi, kes tunneks kommertspangandust ja oleks kommertspanganduse kogemusega.

Äripäeva andmetel tehti hiljuti Erkki Raasukesele ettepanek asuda finantsinspektsiooni nõukogusse, kuid Raasuke polnud nõus seda ametit vastu võtma, kui tal ei lubata inspektsiooni juhtkonnas teha muutusi. Raasukese kandidatuuri vastu on olnud toimetuse teada ka Reformierakond.

Raasuke ise jäi teemast rääkides napisõnaliseks. Pärast pikka mõttepausi vastas ta: "mul ei ole sellel teemal ühtegi kommentaari anda."

Raasuke lisas, et talle kehtib praegu Swedbanki tippjuhtkonda kuulumisega seoses konkurentsikeeld ning selle tingimused ei võimaldaks seda kohta nii või teisiti vastu võtta. "Seega ei ole mõtet siia mingisugust spekulatsiooni lisada, ma ei saaks seda teha nii või teisiti," selgitas Raasuke. Ta ei soovinud avaldada, kaua tal konkurentsikeeld kestab.

Äripäevale teadaolevalt oli aga Eesti Panga nõukogu esimees Jaan Männik valmis Swedbanki juhtidega Rootsis pidama kõnelusi, et konkurentsikeeld tühistataks ennetähtaegselt.

Mida arvavad sellest FI nõukogu liikmed ja juhatuse liige Kilvar Kessler, loe 18. detsembri Äripäevast.

Hetkel kuum