Ave Lepik • 18. detsember 2012 kell 13:18

Hollandis keelustati karusloomakasvandused

Täna keelustas Hollandi senat naaritsakasvandused. Keeld jõustub lõplikult 2024. aastal.

Rebase- ja tšintšiljakasvandused keelustati Hollandis juba 2008. aastal. Peale Hiinat ja Taanit on Holland suuruselt kolmas karusnahatootja maailmas.

Karusloomakasvanduste keelustamisega antakse maailmale selge sõnum karusnahatoodete ja -kasvanduste ebaeetilisusest, kommenteerisid Eesti karusnahavastased loomakaitseorganisatsioonid - liikumine Loomade Nimel, MTÜ Kuulikodu ja Eesti Loomakaitse Selts.

Lisaks Hollandile on karusloomakasvandused keelustatud või piiratud Austrias, Suurbritannias, Horvaatias, Uus-Meremaal, Rootsis ja Šveitsis. Tänapäeval on karusloomakasvandus ebaeetiline, keskkonnakahjulik ja mittevajalik tööstusharu.

Hetkel kuum