Indrek Kald • 20. detsember 2012 kell 12:49

Kaob maailma pikim lennuliin

Maailma pikima vahepeatuseta lennuliini tiitel läheb kahe firma vahel jagamisele, kui Singapore Airlines lõpetab otselennud New Yorki ja Los Angelesi.

Vahemaa Singapurist Newarki lennuväljale New Yorgi külje all ulatub 15 300 kilomeetrini. Singapore Airlinesi lend New Yorki – mille üks marsruute viis ka üle Saaremaa – kestis 18 tundi. Distantsilt veidi lühem ent lennuajalt 30 minutit pikem oli ka lend Singapurist Los Angelesi.

Edaspidi hakkavad pikima lennu tiitlit kandma Austraalia lennufirma Qantas ots Sydneyst Dallasesse USAs ning Ühendriikide lennukompanii Delta liin Atlantast Johannesburgi LAVis. Seejuures on Sydney-Dallase liin pikim kilomeetritelt (13 700 km), Atlanta-Johannesburgi lend aga lennutundidelt (17 tundi).

Sydneyst Dallasesse saab 15 tunni ja kümne minutiga. Lennu jooksul pakutakse süüa kolm korda. Qantas kasutab sel marsruudil omal ajal maailma suurima lennuki tiitlit kandnud Boeing 747-400.

Hetkel kuum