• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kreeka – tasuv risk

  Investorid, kes ei kuulanud Nouriel Roubini või Citigroupi analüütikute ülimalt pessimistlikke prognoose ja panustasid eurotsooni ühtsusele, on võtmas korralikke kasumeid.

  Maailma üks prominentsemaid riskifonde Third Point, mida juhib USA miljardärist investor Daniel Loeb, on teeninud Kreeka võlakirjade investeeringult juba 500 miljonit dollarit kasumit. Tegu on seda hämmastavama numbriga, kuna firma investeeris raha kõigest mõned kuud tagasi ja 500 miljonit on teenitud 1 miljardi dollariliselt investeeringult.
  Loeb on üks väheseid riskifondide titaane, kes sel aastal on priskeid kasumeid teeninud. George Sorose poolt 1992. aastal Briti naelsterlingi vastu panustamisega kuulsaks tehtud 2 triljoni dollariline sektor on sel aastal olnud raskustes pärast niigi kahte nõrka aastat.
  Panused Kreeka võlakirjadesse, mis on sel aastal vaid käputäiele fondijuhtidele raha tagasi teeninud, on riskifondide hulgas olnud soosingust väljas. Financial Timesi andmeil on Third Point riskifondidest suurim Kreeka võlakirjade omanik.
  Väidetavalt on miljardäril Loebil usku, et võlakirjadel on veel kõvasti tõusuruumi, mistõttu on fond ka suurendanud enda investeeringuid. Saab näha, kas uus aasta toob firmale selles vallas veelgi edu, kuid selle aasta arvestuses ollakse investorite raha kasvatanud 20%, samas kui keskmise riskifondi tootlus on kõigest 4,9%.
  Pikemalt loe 20. detsembri Äripäevast.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California, Ave Lepik
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Rahandusministri arvates võiks rahapesu andmebüroo litsentside andmise peatada
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on virtuaalvääringu teenuste pakkujatega seotud rahapesu ja terrorismi rahastamise riskid Eestis kasvanud ja praegune olukord vajab riigi kiiret tegutsemist.