Indrek Kald • 22. detsember 2012 kell 11:13

Renault-Nissan omandab 74,5% AvtoVAZist

Renault-Nissan alustas koostööd Russian Technologiesiga, omandades 2014. aasta keskpaigaks ettevõttes enamusosaluse – 74,5% AvtoVAZist.

Kui Hiina autoturg näitab esimesi märke kasvu aeglustumisest, siis Venemaal kasvas möödunud aastal müüdud autode arv 40% võrra, 2,6 miljoni sõidukini. Tänavuse aasta müügimaht peaks kasvama 2,9 miljoni sõidukini, teatas whatcar.ee.

"Venemaast on saamas 2015. aastaks Euroopa suurim autoturg," ütles Renault-Nissan liidu juht Carlos Ghosn. "Turg on äärmiselt konkurentsi tihe ja kõikidel suurtel autotootjatel on juba siin oma ettevõtted," märkis ta.

Renault-Nissan investeerib 2014. aasta keskpaigaks lõpetatavasse tehingusse 23 miljardit rubla ehk  ligemale 564 miljonit eurot. Sellega saadakse 67,13% osalus ühisettevõttest ja 74,5% suurune osalus AvtoVAZis.

Ghosn tahab taaselustada Lada automargi, kasutades Renault-Nissani tehnoloogiat ja oskusi. 2015. aastaks soovitakse toota Venemaal 1,4 miljonit Lada, Renault ja Nissani autot aastas.

Hetkel kuum