Ken Rohelaan • 28. detsember 2012 kell 16:11

Apple kaotas kohtuvaidluse Hiinas

Hiina kohus trahvis Apple'it 1 miljoni jeeniga (160 400 dollarit), sest firma pakkus App Store'is kolmandate osapoolte rakendusi, mis müüsid autoriõigusi rikkuvaid elektroonilisi raamatuid, vahendas Reuters.

Hiina uudisteagentuuri Xinhua teatel peab Apple vastavalt Pekingi teise astme kohtu otsusele maksma kaheksale Hiina kirjanikule ja kahele ettevõttele kompensatsiooni autoriõiguste rikkumise eest.

Aasta alguses esitas grupp Hiina autoreid Apple vastu hagi, süüdistades App Store'i mitmeid rakendusi loata raamatukoopiate müügis. Kaheksa autorit soovisid kahjutasuna 10 miljonit jeeni. "Me oleme otsuses pettunud. Osad meie menuraamatute autoritest said vaid 7000 jeeni. Otsus on märk piraatluse soodustamisest," ütles grupi eestkõneleja Bei Zhicheng.

Apple võtab enda teatel autoriõiguste rikkumistega seotud kaebusi väga tõsiselt. "Me uuendame oma teenuseid pidevalt, et sisuomanikke oma õiguste kaitsmises paremini abistada," sõnas Apple'i kõneisik Carolyn Wu.

Väärtpaberibörsil Nasdaq langes Apple kohaliku aja järgi kell 11:52 (Eestis kell 18:52) 0,59%. Aastaga on ettevõtte aktsiahind tõusnud 27,11%.

Hetkel kuum