• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Päev börsil: Aasia on väga positiivne

  Aasias on tänane börsipäev väga positiivne. Jaapani aktsiaturg on tõusnud 0,7 protsenti ja Hiina 1,5 protsenti. Ainus miinuses börs on uustulnuk Laos, kus aktsiad langesid 0,8 protsenti.

  Jaapani börs lõi investoritele tänavu suurimat rikkust alates 2005. aastast. Jaapanis on tarbijahinnad jätkuvalt languses ning investorid panustavad sellele, et keskpank vastab valitsuse üleskutsete osta rohkem varasid.
  Jätkuvalt on hea päev tänu jeeni nõrgenemisele Jaapani eksportööridel. Maailma suurima kaameratootja Canoni aktsia hind tõusis 2,1 protsenti, 3340 jeenile. Subaru sõidukeid tootva Fuji Hevy Industriesi aktsia tõusis 1,7 protsenti, 1076 jeenile. See on aktsiale Bloombergi andmetel kõrgeim sulgemistase alates 1989. aasta juulist. Tänavu on see aktsia parim Jaapanis, olles tõusnud 131 protsenti.
  Toshiba aktsia viskas üles viis protsenti. Ettevõte teatas, et peab Westinghouse Electricu tuumaenergia üksuse osaluse müügikõnelusi.
  Täna oli Jaapani aktsiaturul selle aasta viimane kauplemispäev. Börsibaromeeter Nikkei 225 on tänavu tõusnud 23 protsenti (jeenides). Ka Lõuna-Korea, Taiwani, Indoneesia, Tai, Vietnami ja Filipiinide börsidel on täna aasta viimane kauplemispäev.
  Jaapani katastroofis olnud tuumaelektrijaama operaatori Tepco aktsia hind kukkus 6,4 protsenti, 206 jeenile. Kaheksa USA lennukikandjal teenistuses olnud isikut algatasid ettevõte vastu kohtuasja, süüdistades ettevõtet, et nad valetasid radiatsioonitaset ja ohte tegelikust madamalateks.
  "Me ei saa seda praegu kommenteerida, kuna ei ole veel näinud süüdistust," vastas Tepco pressiesindaja Yusuke Kunikage.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Mihkel Loorits: kas läheme taastuvenergiale üle või maksame miljard eurot aastas?
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Norra tegi otsa lahti - intressimäärad hakkavad tõusma
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Estraveli omanik: eelmine kriis oli võrreldes praegusega lasteaed
Eesti suurima reisibüroo Estraveli omanik Aivo Takis rääkis Äriplaan 2022 konverentsil, et kui eelmise kriisi ajal kukkus nende käive 20 protsenti, siis koroonakriisiga kukkus nende käive 70 protsenti. “Eelmine kriis oli kui lasteaed, kuid toona tundus see kohutavalt suur kukkumine,” rääkis ta.
Eesti suurima reisibüroo Estraveli omanik Aivo Takis rääkis Äriplaan 2022 konverentsil, et kui eelmise kriisi ajal kukkus nende käive 20 protsenti, siis koroonakriisiga kukkus nende käive 70 protsenti. “Eelmine kriis oli kui lasteaed, kuid toona tundus see kohutavalt suur kukkumine,” rääkis ta.