Rainer Saad • 4. jaanuar 2013 kell 20:31

S&P 500 tõusis nädalaga 4,6%

USA börsid lõpetasid nädala viimase kauplemispäeva üleval peale paremat kui oodatud detsembri töötuse määra.

S&P 500 tõusis nädalaga 4,6%, mis on suurim tõus peale 2011. aastat.

Dow Jones: 13435 +44   +0,33%

Nasdaq: 3102 +1    +0,05% 

S&P 500: 1466 +7    +0,45% 

„Praegu on investorid äraootaval seisukohal, et näha, kas fiskaalkuristik mõjutas kuidagi ka ettevõtete neljanda kvartali kasumeid,” ütles LPL Financiali peastrateeg Jeffrey Kleintop CNBC-le. „Me panime tähele, et ärid tõmbasid kulutusi kokku ja investeerisid vähem. See võib viia nõrgemate tulemusteni.”

Järgmisel nädalal saab alguse neljanda kvartali tulemuste hooaeg, kui esimestena avaldavad tulemused suurfirmad Alcoa ja Wells Fargo.

USA teenuste sektor kasvas detsembris 10 kuu kiireimas tempos, näitas Institute for Supply Managementi uuring.

Apple aktsia lõpetas 2,8% madalamal ning 527 dollaril. Deutsche Banki sõnul võib Apple’i tootmine esimeses kvartalis kannatada seoses komponentide puudumise tõttu. Nokia lõpetas 0,5% üleval enne teisipäeval alguse saavat rahvusvahelist tarbeelektroonika messi. Lululemon langes 4%, kuna Credit Suisse kärpis jaemüüja aktsiasoovituse osta pealt hoia peale. 

Hetkel kuum