Romet Kreek • 22. jaanuar 2013 kell 9:56

Deutsche Bank mängib läbi panga tükeldamise

Saksamaa pangandusjärelevalve toetaja Bafin olevat palunud Saksmaa suurimal pangal mängida läbi stsenaarium vastavalt Liikanen grupi ettepanekule lüüa pank lahku kauplemistegevusest, rääkisid Bloombergile asjaga kursis isikud.

Soome keskpanga juhi Erkki Liikaneni juhitud Euroopa Liidu töögrupp kutsus üles eemaldama pankadest eraldatud kapitaliseeritud üksustesse võimalikult palju kauplemistegevusi. Deutsche Bankil on suurim kauplemistegevus võrreldes panga bilansimahuga Saksamaal.

Deutsche Bank keeldus teemat kommenteerimast.

Panga aktsia hind langes täna 2,5 protsenti, 35,685 eurole.

„Meieni on jõudnud kuulujutud, mis turgu rõhuvad,“ ütles Market Securitise Euroopa peastrateeg Stephane Ekolo. „Deutsche Banki aktsia võib liikuda alla. Need kuuldused ühes faktiga, et Bafin on palunud kahel pangal mängida läbi lahutatud pankade mudel, avaldab turgudele mõju.“

Börsen-Zeitung kirjutas, et Bafin palus kahel pangal mängida läbi pankadel lahutamine. Lisaks Deutsche Bankile olevat saanud samalaadse nõude ka Landesbank Baden-Württenberg.

Hetkel kuum