Romet Kreek • 29. jaanuar 2013 kell 11:47

Egiptuse börs täna suurim kukkuja

Egiptuse aktsiaindeks on täna maailma suurim kukkuja, kuna peamine opositsioon keeldus president Mohamed Mursiga läbi rääkima.

Aktsiaindeks EGX 30 langes täna 2,45 protsenti. See on suurim kukkumine 93 indeksi seas, mida Bloomberg kajastab. Sel nädalal on indeks langenud 3,5 protsenti, kuna süvenev vägivald on jätnud maha tosinad laibad alates 25. jaanuari ülestõusu teise aastapäeva tähistamisest.

Egiptuse kaitseminister Abdel Fattah al-Sisi hoiatas riigi kokkukukkumise eest - kui grupp parteisid ehk rahvusliku päästmise rinne keeldus islamistist presidendi Mursiga läbirääkimistest.

„Avalikkus hakkab mõistma, et me ei liigu lahendusele lähemale,“ ütles Mega Investments Securitise institutsionaalse müügi direktor Wafik Dawood. „Tegelik mure on hetkel see, millist mõju avaldavad mürgeldamised IMFi kokkuleppele ja valuutale.“

President Mursi kehtestas eile öösel erakorralise olukorra ja öise liikumiskeelu kolmes piirkonnas. Üheks piirkonnaks on Suessi kanali provintsis asuv port Said, mis täna teatas, et jääb resoluutseteks ja keeldub allumast Mursi kehtestatud meetmetele, mille eesmärk on suruda maha rahutused.

Egiptuse nael nõrgenes täna dollari vastu 0,4 protsenti, 6,6858-le.

Egiptus peaks saama IMFi delegatsioonilt sel kuul heakskiidu 4,8 miljardi dollarilisele laenulepingule, kuid see on pidurdunud seoses Egiptuses puhkenud rahutustele.

Hetkel kuum