Rivo Sarapik • 30. jaanuar 2013
Jaga lugu:

Kasum kasvas 21%

Nordea Eesti teenis möödunud aastal 48 mln eurot ehk enam kui viiendiku võrra rohkem kasumit kui aasta varem.

Panga teatel, kasvas hoiuste maht võrreldes eelneva aastaga 56%, kasum kasvas 21% võrra ehk 48 miljoni euroni ja ettevõtte kogutulu suurenes 5%.

Tänu jätkusuutlikule tulude arengule ja optimaalsele kulude tasemele oleme saavutanud kõigi aegade parima kulu-tulu suhte (35%).

Panga varade maht oli detsembri lõpus 3,5 miljardit eurot, klientide hoiused moodustasid detsembri lõpuks ligi 1,3 miljardit eurot. „Tugevdasime oma positsiooni hoiuste turul ja kasvatasime hoiuste mahtu aastaga 56%, tasakaalustades seega ka hoiuste ja laenude osakaalu portfellis,“ ütles panga juht Vahur Kraft.

Panga laenuportfell ulatus detsembri lõpus ligi 3,1 miljardi euroni, millest liisinguportfell moodustab 564 miljonit eurot. Ettevõtete laenu- ja liisinguportfell moodustas detsembri lõpus 1,9 miljardit eurot, kasvades aasta varasemaga võrreldes 11%.  

Eraisikute laenu- ja liisinguportfell kasvas aastases võrdluses 4% ja ulatus detsembri lõpus miljardi euroni.

Laenukahjumite osakaal kogu portfellist moodustas 2012. aasta jooksul 0,16%.

Nordea Pensions Estonia AS-i valitsetavate pensionifondide maht kasvas 2012. aastal 55%. 

Nordea Liising (Nordea Finance Estonia) jätkas 2012. aastal kasumlikku kasvu: kliendibaas kasvas 12% võrra ning liisingu uusmüük kasvas 37%, tasemele 302 miljonit eurot. Uute liisingkrediitide väljastamine tõstis Nordea Liisingu uusmüügi turuosa 32 protsendile ja liisinguportfelli turuosa 29 protsendile. Nii uute krediitide väljastamise kui ka krediidiportfelli kasvu tempo oli Nordea Liisingul eelmisel aastal panga hinnangul kiirem kui Eesti liisinguturul keskmiselt. Klientide arvu ja ärimahtude kasv tõi kaasa ka tulubaasi ja kasumlikkuse 18-protsendise kasvu liisingu valdkonnas.

Jaga lugu:
Seotud lood
Kõik seotud lood
Hetkel kuum