Romet Kreek • 15. veebruar 2013
Jaga lugu:

LHV: Merko Ehituse marginaal on 10 kvartali parim

Ka 10,2protsendine brutokasumi marginaal, mis oli ühtlasi ka viimase kümne kvartali tugevaim tulemus, ületas meie brutokasumi marginaali ootust (7,9 protsenti), kommenteeris Merko Ehituse neljanda kvartali tulemusi LHV panga analüütik Joonas Joost.

„Merko neljanda kvartali tulemused üllatasid meid positiivselt,“ ütles ta. „Merko neljanda kvartali käibe 8,3protsendine kasv, mis tuli suuresti edukast korterite müügist Lätis, ületas meie paigalseisva käibe ootust.“

Nendest asjaoludest tulenevalt ületas Merko 4,4 miljoni eurone puhaskasum LHV ootusi rohkem kui kahekordselt (2,1 mln eurot),. "Meie hinnangul on ka väga positiivne, et tugeva äritegevuse tulemusena on Merko netovõla positsioon peaaegu olematuks kahanenud. Teostamata ehituslepingute portfelli maht oli oodatud tasemel," lisas Joost.

Merko Ehituse aktsia reageerib eile õhtul avaldatud tulemustele positiivselt. Kella 11:19ks on aktsia hind tõusnud 5,6 protsenti, 6,60 eurole. Aktsia käive on ligi 60 000 eurot.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas