5. märts 2013 kell 21:00

Palace’is asub toimetama TallinnHotels

Tallinna kesklinnas Vabaduse väljakul asuvat Palace’i hotelli hakkab pidama Aldera Hotell OÜ, kes tegutseb TallinnHotelsi kaubamärgi all juba pealinna neljas hotellis.

Aldera Hotelli tegevjuht Ain Käpp nentis, et kindlasti oli väärikal majal palju kosilasi, ent tehingu detaile ei tahtnud ta avada. “EfTEN hindas panust, mis meil nelja majaga on,” viitas ta valikukriteeriumile. “Me ei pea prognoosima, vaid rääkisime tulemustest. Tahame sobitada Palace’i oma teiste hotellide kõrvale.” Aldera Hotell tegutseb TallinnHotelsi kaubamärgi all neljas pealinna hotellis: Savoy Boutique, Bern, Taanilinna hotell ja City Portus.

Scandic müüs Palace’i. Veebruaris müüs Põhjamaade suurim hotellioperaator Scandic Hotels Scandic Palace’i varad ja tegutsemisõiguse EfTEN SPV 11 OÜ-le. Sellest ettevõttest pool kuulub EfTEN Kinnisvarafondile ja teine pool Esraven ASi kaudu Vello Kunmanile.

Veebruaris ütles EfTEN Kinnisvarafondi juhatuse liige Viljar Arakas Äripäevale, et Palace’ile planeeritakse värskemat ilmet. Käpp selgitas, et maja renoveerib omanik EfTEN ning TallinnHotels aitab kaasa kontseptsiooni loomisel. “Renoveerimine ei alga hotellis kohe, kuna tegemist on muinsuskaitse all oleva objektiga. Kogu projekteerimine ja ettevalmistus võtab aega,” märkis Käpp.

Remondiks planeeritakse 2014. aastat, seni jätkab hotell sellisena, nagu ta praegu on.

Oluline hotellinduse sümbol. Käpa sõnul on Palace oluline hotellinduse sümbol. “Hotelliga seotud inimestele on see väga hea väljakutse – luua uuesti ja taastada see Palace’i sära, mis meid õhinas hoiab,” ütles Käpp. “Maja on pealinna esindusväljaku kõrval ja väga huvitava ajalooga. Selle avas 1937. aastal president Päts oma allkirjaga,” oli Käpp uhke.

Palace’i hotellis tegutsenud ja selle kunagine osanik Toomas Sildmäe vastas mõni nädal tagasi küsimusele, kas tulevikus võiks tema firma majandada Palace’i hotelli, et eks elu näitab. Nüüd kommenteeris ta: “See ei pakkunud mulle huvi.”

EfTEN Kinnisvarafondi juhatuse liige Viljar Arakas ütles pärast Palace’i ostust teatamist veebruari lõpus, et hotellid on ka varem fondi huviorbiiti kuulunud, aga ühtegi sobivat projekti ei leidunud, enne kui Palace müüki tuli. “Tegemist on meie fondi kõige emotsionaalsema ja väärikama investeeringuga,” lausus Arakas.

Hetkel kuum