Kaire Uusen • 21. aprill 2013 kell 9:05

Õpetajad avaldasid oma palgad ja hüved

Ajakiri Personali Praktik uuris õpetajate palku ja motivatsioonipakette, kusjuures vastanute hulgas oli Tallinna, Harjumaa, Läänemaa, Põlvamaa, Võrumaa, Tartu linna, Tartumaa ja Raplamaa õpetajaid.

Pooltel küsimustele vastanud õpetajatel jääb palk 500 ja 700 euro vahele, kirjutab ajakirja kaasautor Mari Neerut. Mõnel õpetajal on palk 700–900 eurot ning kaks vastanut märkisid, et töötasu saavad nad kuni 500 eurot. Toodi välja, et õpetajatel on võimalik klassijuhatamise ja/või lisaülesannete eest saada lisatasu. Osa vastanutest ütlesid, et see on naeruväärselt väike summa – kuni 50 eurot. Teised kinnitasid, et olenevalt töömahust on võimalik teenida lisa kuni paarsada eurot.

Üks Harjumaal töötav õpetaja nentis aga, et tema pole lisatasu suuruse määramisest aru saanud, sest see kõigub ühest eurost kahesajani. Lisaks koolile, kui veel aega ja jaksu jätkub, on võimalik lisatulu teenida lepinguliste töödega väljaspool kooli ning eratunde andes.

Loe edasi ajakirjast Personali Praktik, millest koosnevad õpetaja palgad ja motivatsioonipaketid. Tellijad saavad ajakirja lugeda ka veebis:

http://pp.aripaev.ee

Hetkel kuum