Laura Mallene • 13. mai 2013 kell 9:06

Kaljurand: meie sadamatel on, mida Tadžikistanile pakkuda

Tallinna Sadama ASi juhatuse esimees Ain Kaljurand sõnas, et Tadžikistanis veel lepinguid ei sõlmitud, küll aga toimusid edukad kohtumised.

”Tadžikistanis on üks suuremaid alumiiniumitehaseid, kohtusime selle tehase esindajatega, et läbi arutada transpordivõimalused läbi Muuga sadama. Nimelt liikus kuni 2009. aastani alumiinium läbi meie sadama. Need kohtumised olid väga huvitavad,” kinnitas Kaljurand.

Kaljuranna sõnul leppis ta Tadžikistani ettevtõjatega kokku, et lähiajal külastavad viimased Eestit. ”Seal on mõned hinnaküsimused – konkureerivad kanalid on hetkel odavamad, aga meil on, mida neile pakkuda. See oli kindlasti meie reisi eemärk ja need väga head kohtumised aset ka leidsid,” märkis Kaljurand.

”Kui laiemalt rääkida, siis promosime oma kanti ekspordi tarbeks – mida hetkel väga palju ei ole, aga siiski kuivatatud puuviljad, puuvill ja kõik see toimub," rääkis sadamajuht. "Ja loomulikult ka impordi tarbeks – meie kaudu liigub ju import sellesse regiooni: Kasashtani, Usbekistani, meil on kogemus Afganistani-vedudega. See kanal pakkus neile huvi - et importida seadmeid, liikurtehnikat meie sadamate kaudu.”

Eelmisel nädalal viibis peaminister Andrus Ansip koos äridelegatsiooniga Tadžikistanis. Kolmepäevase visiidi eesmärk oli hinnata koostöövõimalusi, samuti vahetada kontakte. Peaministrit saatis delegatsioonil 15 inimest.

Hetkel kuum