• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kaljurand: meie sadamatel on, mida Tadžikistanile pakkuda

  Tallinna Sadama ASi juhatuse esimees Ain Kaljurand sõnas, et Tadžikistanis veel lepinguid ei sõlmitud, küll aga toimusid edukad kohtumised.

  ”Tadžikistanis on üks suuremaid alumiiniumitehaseid, kohtusime selle tehase esindajatega, et läbi arutada transpordivõimalused läbi Muuga sadama. Nimelt liikus kuni 2009. aastani alumiinium läbi meie sadama. Need kohtumised olid väga huvitavad,” kinnitas Kaljurand.
  Kaljuranna sõnul leppis ta Tadžikistani ettevtõjatega kokku, et lähiajal külastavad viimased Eestit. ”Seal on mõned hinnaküsimused – konkureerivad kanalid on hetkel odavamad, aga meil on, mida neile pakkuda. See oli kindlasti meie reisi eemärk ja need väga head kohtumised aset ka leidsid,” märkis Kaljurand.
  ”Kui laiemalt rääkida, siis promosime oma kanti ekspordi tarbeks – mida hetkel väga palju ei ole, aga siiski kuivatatud puuviljad, puuvill ja kõik see toimub," rääkis sadamajuht. "Ja loomulikult ka impordi tarbeks – meie kaudu liigub ju import sellesse regiooni: Kasashtani, Usbekistani, meil on kogemus Afganistani-vedudega. See kanal pakkus neile huvi - et importida seadmeid, liikurtehnikat meie sadamate kaudu.”
  Eelmisel nädalal viibis peaminister Andrus Ansip koos äridelegatsiooniga Tadžikistanis. Kolmepäevase visiidi eesmärk oli hinnata koostöövõimalusi, samuti vahetada kontakte. Peaministrit saatis delegatsioonil 15 inimest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Tim Cook sõlmis hiinlastega salaja 275 miljardi dollari suuruse leppe
Apple’i tegevjuht Tim Cook sõlmis viis aastat tagasi Hiina ametivõimudega lepingu, mille maht võis ulatuda 275 miljardi dollarini, selgub täna avaldatud raportist. Leppe eesmärk oli lihtsustada Apple’i tegevust Hiinas, vahendab Reuters.
Apple’i tegevjuht Tim Cook sõlmis viis aastat tagasi Hiina ametivõimudega lepingu, mille maht võis ulatuda 275 miljardi dollarini, selgub täna avaldatud raportist. Leppe eesmärk oli lihtsustada Apple’i tegevust Hiinas, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Mänguturul tasub investoritel vaadata vanade tegijate poole
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.