Laura Mallene • 14. mai 2013 kell 8:25

"Arvete maksmisel pole meil mingit pingerida"

AS Grüne Fee Eesti juhatuse esimehe Raivo Külasepa sõnul pole ettevõttel maksmisel mingeid eelistusi. Lähtutakse maksetähtajast. “Meil vahet ei ole – maksetähtaeg on kriteerium, millest lähtume. Mingit pingerida meil ei ole. Eestis on tegelikult olukord päris hea, kui lõunapoolsete naabritega võrrelda – meil hoitakse päris hästi tähtaegadest kinni,” leidis Külasepp. ”Kui väikesed viivitused on, siis nädalavahetustel, mil pangaülekanded ei toimi.”Külasepp leidis, et Eesti ärikultuur on pigem ülesmäge läinud. ”Võrreldes sellega, mis 20 aastat tagasi oli, on olukord ikka hoopis teine,” märkis ta.Eile avaldas Intrum Justitia ettevõtete, tarbijate ja avaliku sektori maksekäitumise uuringu. Selgus, et Eesti ettevõtete ning eraisikute maksekäitumine on viimase nelja aasta jooksul püsinud olulises osas muutumatuna. Ettevõtted viivitavad arvete tasumisega keskmiselt 14, avaliku sektori asutused 10 ja tarbijad 7 päeva.

Hetkel kuum