Indrek Kald • 22. mai 2013 kell 13:52

Kesk Ligilt: kas olete keelanud maksuametil uurida Autorollot?

Rahandusminister Jürgen Ligi peab riigikogus aru andma keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannusega seotud firma Autorollo võimalike laekumata maksude osas.

Keskerakonna fraktsioon küsib täna esitatud arupärimises Ligilt, kas Autorollo skandaalis väidetavalt sularahas välja võetud 17 miljoni krooni vastu on huvi tundnud maksu- ja tolliamet.

"Küsime ministrilt, kas maksuamet on teostanud revisjoni Autorollo, Autovaala ja Eesti Pakendiringluse tehingute uurimiseks," rääkis arupärimise üle andnud keskfraktsiooni liige Priit Toobal. "Veel tahame teada, kas rahandusminister on andnud maksuametile suuniseid Autorollo juhtumi mitte uurimiseks," märkis ta.

Keskerakond küsib ka, kas Ligi hinnangul vajab taaskasutusorganisatsioone puudutav õigusruum korrastamist ning kui palju hinnanguliselt jääb riigile laekumata makse süsteemi kontrollimatuse ja läbipaistmatuse tõttu.

Hetkel kuum