Raido Neemre • 10. september 2013 kell 15:49

Prantsusmaa kehtestab rikastele 75% maksumäära

Prantsusmaa plaanitud 75% maks palkade pealt, mis on enam kui miljon eurot aastas, kogutakse ettevõtetelt 2013. ja 2014. aastal, teatas prantsuse ajaleht Les Echos.

Sotsialistide valitsuse plaani ja president Francois Hollande'i valimislubaduse kohaselt maksustakse ettevõtete, sealhulgas jalgpalliklubide makstavad palgad, mis ületavad miljon eurot aastas, 75% maksuga.

Hollande’i ettepanek sattus 2012. aastal kuulsate sportlaste ja ärimeeste suure kriitikarahe alla ning keelustati prantsuse põhiseadusliku kohtu poolt.

Hollande aga üritab seadust siiski läbi suruda, esitledes muudetud plaani, mille kohaselt maksustatakse üksikisikute asemel hoopis ettevõtteid. Ettepanekut soovitakse rakendada 2014. aasta eelarveprogrammis.

Meede toob tõenäoliselt riigikassasse vaid väikese summa, mis aitab aitab katta eelarve defitsiiti, kuid valitsus esitleb seda kui sümboolset toimingut, näitamaks, et isegi kõige rikkamad peavad panustama riigi püksirihma koomaletõmbamisesse.

Valitsus plaanib maksule kehtestada ka ülemmäära, et see ei ületaks kindlat, täpsustamata protsenti ettevõtte tuludest, märkis Les Echos.

Hetkel kuum