• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Venemaal vene seadused

  Venemaa ametnikel välisettevõttes osaluse omamist keelav seadus pole mõistlik, leiavad ­Eesti ­poliitikud.

  “See ei ole õigusriigile kohane,” märkis reformierakondlane ja Tallinna linnapea kandidaat Valdo Randpere. “Eestis  üles ehitatud süsteem arvestab eeltingimusena, et inimesed on ausad. Inimesed deklareerivad ausalt, mis on nende huvid. Kui nad seda ei tee, siis saavad karistada.”
  Randpere eeldab, et Eesti riigiametnikud on oma majanduslikud huvid ausalt deklareerinud. “Mina olen seda teinud,” lausus Randpere.
  Tavad mängivad rolli. Parlamendi rahanduskomisjoni esimees Sven Sester märkis, et mitmel puhul võivad piirangud ja sanktsioonid tuleneda kultuuriruumist ja harjumuslikest tavadest. “Venemaa Föderatsiooni seadustatud sanktsioon tundub Eesti mõistes imelik. Me oleme vaba riik ja ma ei näe põhjust inimestel kuskil mujal riigis konto avamise keelamiseks,” ütles ta.
  Sester tuletas meelde nõukogudeaegset süsteemi, kus väikest vargust ei loetud patuks ning pigem patsutati tunnustavalt õlale.  “Arvestades sellega, et viimase paarikümne aasta jooksul on Venemaal jätkunud kauboikapitalism ning riigi administratiivse ressurssi meeletu domineerimine ning sellega kaasnevad maksupettused, siis on ametnike korruptsiooni probleem võrreldes lääneriikidega hoopis teisel tasemel.”
  Randpere märkis, et ausus on voorus, aga alati leidub pätte. “Siis peab olema kompetentne kontrolli- ja karistusmehhanism,” sõnas Randpere. “Riigiametnikud ja rikkad inimesed pelgavad konfiskeerimist ning liigsete piirangute loomine hirmutab eemale ka ausa kapitali.”.
   
  Taust
  Venemaal jõustus uus seadus
  Tänavu jõustus Venemaal seadus, mis keelab riigiametnikel välismaal ettevõtetes osalusi omandada.Lisaks keelab seadus avada kontosid, hoiustada oma raha ja varandust väljaspool Venemaa Föderatsiooni asuvates rahvusvahelistes pankades.Samuti ei tohi rahvusvahelisi finantsteenuseid kasutada avaliku võimu tegelased, nende alaealised lapsed ja abikaasad.Eilne Äripäev kirjutas, et Venemaal võib probleeme tulla Eestist pärit Moskava linnaametnikul Maksim Liksutovil, kelle abikaasa on Äripäeva viimases Rikaste TOPis Eesti rikkaim naine.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ajakirjanik: kuidas helistada Härra või Proua Pärnumaale?
Kui maavalitsused on kadunud ja omavalitsuste liit ei toimi, siis kuidas ja kellega peaks võimalik investor, ettevõtja või välispartner suhtlema, kirjutab ajakirjanik Kalev Vilgats Pärnumaa näitel.
Kui maavalitsused on kadunud ja omavalitsuste liit ei toimi, siis kuidas ja kellega peaks võimalik investor, ettevõtja või välispartner suhtlema, kirjutab ajakirjanik Kalev Vilgats Pärnumaa näitel.
Volvo Cars sihib 23 miljardi dollarist hinnasilti
Praegu Hiina autotööstusettevõttele Geely Holding kuuluv Volvo Cars teatas, et IPO tuleb hinnavahemikus 53-68 Rootsi krooni (SEK) aktsia kohta, vahendab Reuters.
Praegu Hiina autotööstusettevõttele Geely Holding kuuluv Volvo Cars teatas, et IPO tuleb hinnavahemikus 53-68 Rootsi krooni (SEK) aktsia kohta, vahendab Reuters.
Baltic Agro Machinery saab uue juhi
Alates 11. oktoobrist juhib Baltic Agro Machinery ASi Marek Tamm, kes vastutab müügi-, teenindus- ja varuosade äritegevuse eest ettevõttes.
Alates 11. oktoobrist juhib Baltic Agro Machinery ASi Marek Tamm, kes vastutab müügi-, teenindus- ja varuosade äritegevuse eest ettevõttes.
Reformierakond vandus Keskerakonnale alla
Reformierakond jälgis pühapäeval valimistulemusi Nordic Hotel Forumis. Erakonna linnapeakandidaat Kristen Michal tunnistas veel enne keskööd, et ootab tulemusi ärevusega.
Reformierakond jälgis pühapäeval valimistulemusi Nordic Hotel Forumis. Erakonna linnapeakandidaat Kristen Michal tunnistas veel enne keskööd, et ootab tulemusi ärevusega.