• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rongid jäägu segaduseski rööbastele

  Reisirongide seismapanemisega ei ähvardata Eestis just kuigi sageli. Veel vähem rongifirma omaniku poolelt, mitte näiteks ametiühingute suu läbi. Aga just selline omalaadne tööandja streigiähvardus jõudis avalikkuse ette eelmisel nädal, kui Edelaraudtee lubas rongiliikluse seisata.

  Hiljem Edelaraudtee omanik Marcel Vichmann küll kohendas, et firma soov on ikkagi reisijate vedu jätkata 2014. aasta lõpuni, nagu näeb/nägi ette nende algne leping riigiga. Majandusministeerium teatavasti soovib Edelaraudtee praeguste liinide rööbastel järgmisest aastast sõitmas näha Elektri­raudtee/Elroni käsutusse antavaid uusi oranže diiselronge ning on lepingu Edelaraudteega lõpetanud. Viimane on mõistagi vaidlustanud Elroni eelistamise ilma konkursita.
  Segadus igal juhul. Juba seniste nii- ja naapidi otsuste põhjal saab ennustada, et selles küsimuses võib kohtutee venida palju pikemaks kui selle või isegi järgmise aasta lõpp. Seega on segadust ees ootamas veel küll, eriti aastavahetuse paiku. Rongi­reisijana soovin aga väga, et juriidilised vaidlused ei seiskaks praktilist rongisõitu.
  Usutavasti suudetakse kohtuvaidlustega rööbiti rongid ikka rööbastel sõitmas hoida. Reisijatele polegi küllap kuigivõrd oluline, kas need on uued ja oranžid või vanad ja rohevalged või hoopis mingi eelnimetatud variantide kombinatsioon. Kindel on aga see, et isegi lühemat sorti paus annaks vahepeal päris palju populaarsust juurde kogunud reisirongiga sõitmisele korraliku tagasilöögi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
NFT – kuum plokiahela trend – saab oma ETFi
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Raadiohommikus: kelle seast valitakse aasta silmapaistvaim ettevõtja?
Äripäeva toimetus valis värskelt välja kaheksa inimest, kes kandideerivad sel aastal tiitlile aasta ettevõtja. Kes ja miks esitati ehk kelle seast valik tehakse, selgub hommikuprogrammis.
Äripäeva toimetus valis värskelt välja kaheksa inimest, kes kandideerivad sel aastal tiitlile aasta ettevõtja. Kes ja miks esitati ehk kelle seast valik tehakse, selgub hommikuprogrammis.