10. oktoober 2013 kell 21:00

Sotsiaalne ettevõtlus on noorte ala

Juba varakult elukutse välja valinud noorte kõrval leidub hulgaliselt selliseid, kel on raskusi oma potentsiaali rakendamisega ja koha leidmisega ühiskonnas. Iga hõiveta noor on aga kasutamata potentsiaal.

Selle olukorra üks lahendus on mõelda sotsiaalsest innovatsioonist ja ettevõtlusest. Sotsiaalne ettevõtlus seab esikohale ühiskondliku kasu ning teisele kohale ettevõtte jätkusuutlikkuse. Võimalik on võtta tegevuse lähtekohaks isiklikud mured, näiteks majandusliku konkureerimisvõime kehv seis, korruptsioon, koolikiusamine või energiasääst. Isiklikus ruumis võivad muret teha terviseprobleemid või stress enese jagamise pärast kooli, töö ja kodu vahel.

Inspireeriv seltskond. Sotsiaalse ettevõtja taust pole tähtis, sest probleeme leidub  igal tasandil. Igasugune algatus eeldab energiat, loovust ja optimismi, aga kõige olulisem on võime probleemi ära tunda ja soov selle lahendamisse panustada. Sotsiaalne ettevõtlus võimaldab panustada just nende ressursside kaudu, mis on parasjagu kättesaadavad.

Sotsiaalse innovatsiooni puhul tõuseb olulisus kuuluda rühma. See laiendab arusaamist ja empaatiat ümbritseva suhtes.

Sotsiaalse ettevõtlusega tegelevad rühmad on sageli inspireerivad, sest neid juhivad üllad eesmärgid ja väärtused, nad on inimesekesksed ja eksperimenteerimisaltid.

Sotsiaalse ettevõtluse kaudu võib leida isikliku õnne ja rahul­olugi.

Hetkel kuum