• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sotsiaalne ettevõtlus on noorte ala

  Juba varakult elukutse välja valinud noorte kõrval leidub hulgaliselt selliseid, kel on raskusi oma potentsiaali rakendamisega ja koha leidmisega ühiskonnas. Iga hõiveta noor on aga kasutamata potentsiaal.

  Selle olukorra üks lahendus on mõelda sotsiaalsest innovatsioonist ja ettevõtlusest. Sotsiaalne ettevõtlus seab esikohale ühiskondliku kasu ning teisele kohale ettevõtte jätkusuutlikkuse. Võimalik on võtta tegevuse lähtekohaks isiklikud mured, näiteks majandusliku konkureerimisvõime kehv seis, korruptsioon, koolikiusamine või energiasääst. Isiklikus ruumis võivad muret teha terviseprobleemid või stress enese jagamise pärast kooli, töö ja kodu vahel.
  Inspireeriv seltskond. Sotsiaalse ettevõtja taust pole tähtis, sest probleeme leidub  igal tasandil. Igasugune algatus eeldab energiat, loovust ja optimismi, aga kõige olulisem on võime probleemi ära tunda ja soov selle lahendamisse panustada. Sotsiaalne ettevõtlus võimaldab panustada just nende ressursside kaudu, mis on parasjagu kättesaadavad.
  Sotsiaalse innovatsiooni puhul tõuseb olulisus kuuluda rühma. See laiendab arusaamist ja empaatiat ümbritseva suhtes.
  Sotsiaalse ettevõtlusega tegelevad rühmad on sageli inspireerivad, sest neid juhivad üllad eesmärgid ja väärtused, nad on inimesekesksed ja eksperimenteerimisaltid.
  Sotsiaalse ettevõtluse kaudu võib leida isikliku õnne ja rahul­olugi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Meta jääb vähemalt Nasdaqil esialgu Facebookiks edasi
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Digi-Eesti lööb Dubai Expol laineid burgeriga
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.