• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Incap alustas koondamist

  Elektroonikaseadmeid ja -komponente tootev Incap tegi eelmisel reedel algust kollektiivse töölepingute lõpetamisega Kuressaare tehases. Otsus puudutab umbes 70 töötajat.

  Saarte Hääl kirjutab täna, et septembri lõpus raputas Incapi Kuressaare tehase töötajaskonda koondamiste laine, siis anti koondamisteade kätte 15 töötajale. Incapi kommunikatsioonijuht Hannele Pöllä avaldas siis lootust, et kuigi olukord ei ole kiita, on ehk tegemist siiski ajutise ümberkorraldusega. Eile sai aga teatavaks, et koondamisi on peagi veel tulemas ja tunduvalt suuremal hulgal.
  Incapi personalijuht Susanna Pyykkö kinnitas Saarte Häälele, et nad alustasid eelmisel reedel tõepoolest kollektiivse töölepingute lõpetamise protsessiga ja seda vastavalt Eestis kehtivale töölepinguseadusele. Ta selgitas, et 15-päevase konsultatsiooniperioodi ajal arutavad nad olukorra Kuressaare tehase töötajate esindajatega põhjalikult läbi. “See protsess puudutab kõiki Incap Electronics Estonia OÜ tehase töötajaid, nii Kuressaares kui ka Tallinnas,” täpsustas Pyykkö. Toimetusele teadaolevalt töötab Incapi Kuressaare tehases praeguse seisuga umbkaudu 140 inimest.
  Incapi personalijuhi sõnul on tööandja esialgne hinnang, et kollektiivne töölepingu lõpetamine puudutab tõesti 74 töötajat. Samas märkis ta, et tegemist on ikkagi esialgse hinnanguga ja töötajate arv, keda kollektiivne koondamine lõppkokkuvõttes puudutab, selgub mainitud 15-päevase konsultatsiooniperioodi käigus. Pyykkö ei täpsustanud, kas koondatavate arv võib kujuneda ka suuremaks või väiksemaks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Lasse Lehis: nikotiinipatjade näide – nutikas aktsiisipoliitika võimaldab üldiste maksude tõstmist vältida
Tootegruppide mõistliku reguleerimise ja õiglase maksustamisega saab kenasti ja üsna kiirelt likvideerida illegaalse turu, samas kasvatades riigi tulusid, kirjutab Eesti Maksumaksjate Liidu juhatuse liige Lasse Lehis.
Tootegruppide mõistliku reguleerimise ja õiglase maksustamisega saab kenasti ja üsna kiirelt likvideerida illegaalse turu, samas kasvatades riigi tulusid, kirjutab Eesti Maksumaksjate Liidu juhatuse liige Lasse Lehis.
Cathie Woods ostis üle miljoni Twitteri aktsia peale selle juhi vahetust
Cathie Woodi ARK Investment Management ostis rohkem kui miljon Twitter aktsiat päev pärast seda, kui Jack Dorsey sotsiaalvõrgustiku tegevjuhi kohalt astus,
Cathie Woodi ARK Investment Management ostis rohkem kui miljon Twitter aktsiat päev pärast seda, kui Jack Dorsey sotsiaalvõrgustiku tegevjuhi kohalt astus,
Energeetika ja puidutööstus vedasid tööstustoodangu kasvu
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.
Pandeemia pärsib Eesti majanduskasvu üha vähem Oluliselt täiendatud!
Homme saab Eesti majandus uue optimismitõuke, sest sisemajanduse koguprodukti (SKP) kasv jätkab tõenäoliselt kahekohalist kasvutempot. Hoolimata lõpmatuna näivast pandeemiast mõjutab tervisekriis üha vähem ettevõtete tulemusi, leiavad pankade analüütikud.
Homme saab Eesti majandus uue optimismitõuke, sest sisemajanduse koguprodukti (SKP) kasv jätkab tõenäoliselt kahekohalist kasvutempot. Hoolimata lõpmatuna näivast pandeemiast mõjutab tervisekriis üha vähem ettevõtete tulemusi, leiavad pankade analüütikud.