Kadri Põlendik • 21. oktoober 2013 kell 14:45

Tsahkna: poliitiline olukord on muutunud

Koalitsiooni läbirääkimised Tartus saavad olema väga huvitavad, sest pärast 16 aastat on sealne poliitiline olukord muutunud, leidis IRLi ridades Tartu linnapeaks kandideerinud Margus Tsahkna.

„Tavaliselt on viimase 16 aasta jooksul olnud väga selge, et üks erakond on saanud endale valida teiste seast ühe partneri, kellega koalitsiooni teha. Täna peab see kandepind olema palju laiem ja see on väga hea,“ kommenteeris Tsahkna valimistulemusi Tartus. Sarnaselt praegusele linnapeale Urmas Kruusele leidis ta, et tulemused olid huvitavad eelkõige seetõttu, et kaks valimisliitu pääses linnavolikokku. Samuti märkis Tsahkna, et seni liidripositsiooni hoidnud Reformierakond on kaotanud toetust, mistõttu kujunevad koalitsiooni läbirääkimised väga huvitavaks.

IRL kohtub tema sõnul neil päevil kõigi nende jõududega, kes on praegu volikogus esindatud. Kõnelusi on peetud juba Reformierakonnaga, kes on siiani olnud IRLi koalitsioonipartner. Sealt liigutakse rahulikult edasi.

„Me oleme võtnud rahuliku tempo ja tahame sisuliselt selgeks teha, kellega meil on ühisosa kõige suurem. Meil on tähtis programm, mida ellu viia järgmise nelja aasta jooksul,“ lausus Tsahkna.

Küsimusele, kas ta oli riigikogu liikmena Tartus vaid peibutuspart ning häältekorjaja, vastas Tsahkna eitavalt.

„Isegi Allar Jõks, tuntud pardijahimees käis mind üle kuulamas ja kuulutas enne valimist, et mina ei ole peibutuspart. IRL tegutseb praegu selle nimel, et kinni pidada antud lubadusest, mis puudutab linnajuhtimise vahetust ja ka linnapea positsiooni. Mina olen jätkuvalt valmis oma lubadust täitma ja tulema Tartu linnapeaks,“ rääkis Tsahkna.

Hetkel kuum